Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Európai Unió képes leírás - Politika.tlap.hu
részletek »

Európai Unió - Politika.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: politika.tlap.hu » Európai Unió
Keresés
Találatok száma - 3 db
Az EU intézményei és egyéb szervei

Az EU intézményei és egyéb szervei

Az EU egyedülálló intézményi struktúrával rendelkezik: A tagállamok és az EU vezetői az Európai Tanács keretében határozzák meg az átfogó uniós prioritásokat. A Európai Parlament közvetlenül megválasztott képviselői az európai állampolgárokat képviselik. Az EU egészének érdekeit az Európai Bizottság képviseli, amelynek tagjait a tagállami kormányok nevezik ki. A tagállami kormányok érdekképviseleti intézménye az Európai Unió Tanácsa.

EU-tagállamok

EU-tagállamok

Az Európa 2020 stratégia sikere nagymértékben függ attól, hogy az uniós tagállamok képesek-e szerepüket betölteni a következő területeken: a növekedésösztönzéshez szükséges reformok tagállami szinten történő végrehajtása - többek között a kutatási beruházások növelése és a foglalkoztatottság javítása érdekében; együttműködés a Bizottsággal a hét kiemelt kezdeményezés megvalósítása céljából.

Gazdasági kormányzás

Gazdasági kormányzás

A válság számos európai országban alapvető problémákra és fenntarthatatlan tendenciákra világított rá. Egyértelművé tette azt is, hogy az egyes uniós gazdaságok mennyire egymásra vannak utalva. A problémák megoldása, valamint a növekedés és a foglalkoztatás fellendítése érdekében fokozni kell az uniós gazdaságpolitikai koordinációt.

Tuti menü