Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Politika linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között: Megkérdeztük - Senki [4. oldal]
részletek »

Politika képes leírás: Megkérdeztük - Senki [4. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: politika.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 73 db
Megkérdeztük Orbán Viktort

Megkérdeztük Orbán Viktort

Meg kell haladni a szekértáborok politikáját, és elvetni azt az elvet, amely a magyar-cigány viszony elmérgesedéséért kizárólagosan a többségi rasszizmust hibáztatja. A hatalmon lévőknek pedig végre fel kellene hagyni saját menekülésük útvonalaik kiépítésével, ezért is kívánatos a kormányváltás, nyilatkozta a Heti Válasznak Schiffer András, a Lehet Más a Politika egyik szóvivője, aki szerint pártja üzenete a 2014-es választásokra érik be igazán.

Mesterházy: víziók ütköznek a választásokon

Mesterházy: víziók ütköznek a választásokon

A tavaszi országgyűlési választásokon víziók ütköznek majd, a voksolás tétje, hogy a felelősen gondolkodók és gazdálkodók, vagy a felelőtlenek és a populisták kerülnek-e többségbe - jelentette ki Mesterházy Attila egy politikai fórumon pénteken Nyíregyházán.

MSZP - Magyar Szocialista Párt

MSZP - Magyar Szocialista Párt

A Magyar Szocialista Párt... ...mint szociáldemokrata párt a magyarság történelme során felhalmozódott nemzeti és baloldali értékek, társadalmi célok örököse és letéteményese. ...olyan társadalom megteremtését tartja céljának, amely a szabadság, az egyenlőség, az igazságosság és a szolidaritás értékein alapul. Törekvéseit a társadalom többségének támogatásával, a természeti és az épített környezetért viselt felelősséggel kívánja megvalósítani. ...tagja a Szocialista Internacionálénak, társult tagja az Európai Szocialisták Pártjának, mint ilyen segíti Magyarország beilleszkedését az Európai Unió közösségébe. Mindezek során képviseli a nemzet érdekeit, óvja a magyar kultúrát, a magyarság önazonosságát. ...vállalja a munkavállalók, valamint mindazok érdekeinek politikai képviseletét, akik azonosulnak a párt értékeivel és céljaival. Küzd a szegénység és az elmaradottság felszámolásáért, a társadalmi egyenlőtlenségek csökkentéséért. ...alapvető célja, hogy mindenkinek legyen lehetősége és esélye élete minőségének javítására, a korszerű tudás megszerzésére és hasznosítására, hogy minden ember olyan közösségben élhessen, ahol sorsát tudása és teljesítménye határozza meg.

Politika magazin hírek
A kormány tagadja, hogy az EU blokkolta volna a paksi bővítést
A kormány tagadja, hogy az EU blokkolta... Blokkolta az Európai Bizottság Magyarország 12 milliárd eurós atomenergetikai megállapodását Oroszországgal - állította a Financial Times. Bár az Index szerint az ő kérdésükre Navracsics Tibor EU-biztos is megerősítette a vétót, Giró-Szász András kommunikációs államtitkár később tagadta az FT hírét és hozzátette, helyreigazítást kértek a laptól. Nem hagyta...
A Financial Times blogrovatában fejti ki véleményét Mesterházy Attila a mai magyar kormányról
A Financial Times blogrovatában fejti ki... Mesterházy Attila írását közli az Orbán-kormányról a Financial Times...
Nemzetközi lapok véleménye az ukrajnai válságról
Nemzetközi lapok véleménye az ukrajnai... 2014. január 30. Az ukrajnai válság miatt megnövekedett annak kockázata, hogy...
Obamát az adatbázisa viszi sikerre

Obamát az adatbázisa viszi sikerre

Barack Obama stábja mesterien használja a fogyasztók kegyeiért küzdő marketing- és reklámipar leghatékonyabb eszközeit. Az amerikai elnökválasztási kampányban is bevetett fejlesztések segítségével, mint az SPSS prediktív analitikai szoftvere, a korábbinál sokkal költséghatékonyabban és pontosabban képes a kampánycsapat meghatározni, elérni és pozitívan befolyásolni a célcsoportot. Ha szeretnénk belépni Barack Obama honlapjára, annak ára van: az idilli családi fotó alatti két mező kitöltése, e-mail-címünk és irányítószámunk megadása. Ezután a rendszer figyelmeztet, ha hibásnak véli az adatokat, és további információkat gyűjt be mindenkitől, aki csak egy picit is érdeklődik Barack Obama iránt. És ez még csak a jéghegy csúcsa. Az informatika egyre hatékonyabb eszközöket ad a szakemberek kezébe. Az adatbázisok létrehozása és kezelése mellett óriási szerepet kaptak a prediktív analitikai, azaz előrejelző, elemző szoftverek is, melyek mára a fogyasztói célcsoport-meghatározás klasszikus elemévé váltak - a mosóporgyártóktól kezdve a bankszektoron és az autóiparon keresztül a politikáig.

Orbán Viktor (1998-2002)

Orbán Viktor (1998-2002)

A Fidesz 1998-as választási győzelmét követően miniszterelnök lett. 1999-ben aláírta Magyarország csatlakozási jegyzőkönyvét a NATO-hoz. 2000-ben lemondott Fidesz-elnöki pozíciójáról. 2000 őszén lemondott a Liberális Internacionálé alelnöki tisztségéről és egyéb vállalt posztjairól, mikor pártja hivatalosan is átlépett az Európai Néppártba. A vezetése alatt álló kormányhoz kötődik számos nagy horderejű intézkedés, mint a családi adókedvezmény bevezetése, a diákhitel, a fiatalok otthonteremtésének támogatása, a hazai vállalkozásokat segítő Széchenyi Terv megalkotása, jónéhány szimbolikus beruházás, mint a Magyarországot és Szlovákiát összekötő Mária Valéria híd második világháborús romjaiból való újjáépítése, vagy a Nemzeti Színház felépítése. A sikeres gazdaságpolitikának köszönhetően a növekvő jövedelmek mellett jelentősen csökken a pénzromlás, a költségvetési hiány és az államadósság is, az ország akkoriban készen állt arra, hogy négy éven belül az euro-övezet része legyen.

Pétervására, Gyöngyös, Verpelét, Bélapátfalva - hírek, események

Pétervására, Gyöngyös, Verpelét, Bélapátfalva - hírek, események

Horváth László - a jobb oldal országgyűlési képviselője és kormánymegbízott vagyok Pétervására, Gyöngyös, Verpelét, Bélapátfalva térségében. 1989-ben kezdtem el politikával foglalkozni abban a reményben, hogy munkámmal elősegítsem a gyökeres változást. Politikai pályafutásom során szerzett tapasztalataim hozzásegíthetnek ahhoz, hogy a hátrányos helyzetű választókerületben élő emberek segítségére tudjak lenni. Abban szeretném őket támogatni, hogy végre sikeresnek érezzék magukat, mert véleményem szerint az itt élők sikere az ország sikere is. Hivatalos honlapomon - a térséget érintő - fontos, folyamatosan frissülő, aktuális híreket, eseményeket, cikkeket olvashatnak.

Politika és Irodalom

Politika és Irodalom

Mi lesz az irodalommal, a hermetikussal, a magáértvalóval, ha a világnézeti harcok legfőbb mentsváraiba is bevonulnak? Schlumberger, a Nouvelle Revue Française egyik alapítója Gide oldalán, nem ok nélkül meakulpázik lapjának decemberi számában, ha a mai állapotot a háborúelőttivel veti össze, amikor oly könnyű volt még csak messziről kísérni az aktualitást s amikor az egész lap a 'mesterségbeli etikának' hódolt.

Politikai feladat volt Gyurcsányt amortizálni

Politikai feladat volt Gyurcsányt amortizálni

Semjén Zsolt, a KDNP elnöke és parlamenti frakcióvezetője szerint Gyurcsány Ferenc 'amortizálása' politikai feladat volt és száz százalékosan sikerült. Orbánt szándékosan óvták a volt kormányfőtől. Semjén Zsolt, a Kereszténydemokrata Néppárt elnöke a Magyar Narancsban csütörtökön megjelent interjúban ismerte el, hogy a párt és a képviselőcsoport vezetőjeként -Navrasics Tibor fideszes frakcióvezetővel egyetemben - az ő politikai feladata volt Gyurcsány Ferenc amortizálása. 'Ez száz százalékosan sikerült. Nagyon nagyot hibázott, hogy ebbe a harcba belement.' Semjén nem tiltakozott az ellen, hogy a párt öklének nevezte az újságíró.

Politikai fogalmak

Politikai fogalmak

Politikai fogalmak: A világ politikai-társadalmi berendezkedéseit és néhány idegen kifejezést viszonylag könnyű megérteni, íme néhány kézzelfogható példa: 1. Feudalizmus: Van két tehened. A földesúr a tej egy részét megtartja magának. 2. Fasizmus: Van két tehened. A kormány mindkettőt elveszi tőled, felbérel hogy vigyázz rájuk, majd eladja neked a tejet 3. Valódi Kommunizmus: Van két tehened. A szomszédaid segítenek az őrzésben és megosztoztok a tejen.

Hirdetés
Politikai fogalomtár

Politikai fogalomtár

A jó politizáláshoz szükséges a társadalmi, politikai alapfogalmak pontos ismerete...A legfontosabb 50 fogalom, amelyeket 2009. júniustól már fejből, szó szerint tudni kell (memoriter, a politikusi felvételi eljárás része). A többi fogalom, ajánlott olvasmány; érdemes tudni ezeket, illetve a meghatározás pontosításhoz írott szövegként visszakereshetők.

Politikai irányzatok - eszmék, ideológia

Politikai irányzatok - eszmék, ideológia

Politikai eszmék (ideológiák) célja az (érvényes vagy a mindenkori) az emberi társadalom működtetésének a megismerése, és ennek alapján, irányelveket állapít meg. Legtöbbször valamely társadalmi struktúrán belüli csoport (rend, osztály, réteg, politikai csoport) érdekét tükrözi, s egyben sajátos szemléletmódját, valamint a végső célját hirdeti.

Politikai játékszer: dobálódzás egy kispárttal

Politikai játékszer: dobálódzás egy kispárttal

Az egyik nagy párt nehezítené, a másik könnyítené a kispártok dolgát, ám mindkettő csak a saját önös indokai végett. De mit lehet eljátszani egy törvényes párttal a demokrácia keretein belül? Alapítani és elvenni: A baloldalt rendszeresen éri az a vád, hogy sorra alapítja a kispártokat, csak hogy százalékokat tudjon elvenni a jobboldalból - vagyis hogy a kiábrándult baloldali szavazóknak legyen kire voksolniuk. Eme pártokat általában pénzekkel és kopogtatócédulákkal is támogatják - amit jól mutat, hogy egy-egy ilyen pártra kevesebb szavazat érkezik a választásokon, mint amennyi kopogtatócédulát leadtak. Természetesen a jobboldal is csinált már hasonlót, azonban jelen helyzetben a kispártok szerepe megfordult és felértékelődött.

Politikai marketing

Politikai marketing

Az utóbbi évtizedekben a politikai kommunikációval foglalkozó tudományok egyik fő vizsgálódási területévé a politikai marketing kérdésköre vált. Így bár a politikai marketinget leggyakrabban úgy definiálják, hogy az a marketing politikában alkalmazott válfaja (Newman, 2000), a szakirodalomban a politikai marketing fogalma sokkal inkább a politikai kommunikáció fogalmához kapcsolódik. Ebből következően a politikai marketing a politikai kommunikáció egyik sajátos területeként értelmezhető, sőt, egyes definíciókban voltaképpen szinonimaként használatos a politikai marketing és a politikai kommunikáció fogalma. Utóbbi értelmezések a politikai kommunikációt és politikai marketinget egyszerűen a hatalom megszerzésének és megtartásának eszközeként fogják fel!

Politikai megfontolások a Dunaferr eladása mögött

Politikai megfontolások a Dunaferr eladása mögött

Bár az érintettek a január 17-ei ukrajnai elnökválasztásig titokban akarták tartani, a napokban több kijevi lap is megszellőztette, hogy december végén a kulisszák mögött gazdát cserélt az egyik legnagyobb ukrán cég, az Indusztrialnij Szojuz Donbassz (ISZD) 50,01 százalékos részvénycsomagja. A vevők közül csak az oroszországi kohászatban már több mint egy évtizede jelen lévő, jelenleg a Svájcban bejegyzett Carbofer acélkereskedő cég résztulajdonosaként ismert Alekszandr Katunyin nevét hozták nyilvánosságra, a többiekről csak annyit tudni, hogy pénzügyi befektetőként szálltak be az ügyletbe.

Politikai mozgalom

Politikai mozgalom

A Magyar Organizátor Társaság egy olyan politikai mozgalom, amelyben bárki részt vehet, ezen a weboldalon keresztül, aki fontosnak tartja a magyar társadalom politikai kultúrájának fejlesztését. Minél kevésbé felelős és racionális egy választó politikai gondolkodása, annál nagyobb a valószínűsége, hogy a politikai marketing módszereivel érzelmileg magához köti valamelyik politikai szereplő azok közül, akiknek céljai és/vagy tevékenysége a legtávolabb állnak a magyar nemzet érdekeitől. Egyértelmű tehát, hogy a helyes politikai döntésekhez a társadalom politikai kultúrájának racionalizálásán keresztül vezet az út.

Reformretorika és politikai marketing

Reformretorika és politikai marketing

Vajon a politikai marketing milyen mélyen tud belenyúlni a politikai üzenetbe, mennyire képes alakítani a terméknek tekinthető politikát és politikust? Leegyszerűsítve: a feltételezett sikeres marketing- és reklámstratégiához alakítunk politikát, vagy a politikai tartalomhoz alkalmazunk marketinget? A kérdés aktualitását az adja, hogy a Miniszterelnöki Hivatal (MeH) a közelmúltban választotta ki azt a reklám- és médiaügynökséget, amelynek feladata lesz a kormány új reformintézkedéseinek kommunikálása. Szakmabeliek véleménye szerint politikai témákat, illetve a pártok nyilvános kommunikációját a legritkább esetben vállalják az üzleti szférában tevékenykedő ügynökségek. A magyar politikai életre jellemző kurzusváltás ugyanis minden egyes ciklus végén ellehetetlenítheti az illető ügynökséget. A tenderen induló s nyertes ügynökségek nevét látva annyi azonban mindenképpen állítható, hogy a honi reklámszakma reprezentatív képviselőiről van szó.

Senki nem igazodik ki Sólyom Lászlón

Senki nem igazodik ki Sólyom Lászlón

Egymás után kaszálta el 2009-ben a törvényeket Sólyom László, aki egymaga többet vétózott tavaly, mint a korábbi köztársasági elnökök együtt tizenöt év alatt. Az MSZP-ben többen nehezen viselik a kudarcokat, és politikai motivációt éreznek Sólyom fellépése mögött, azt pedig egy alkotmányjogász is a szemére veti, hogy érzékeny határokat is átlépett. Az államfő ismerői szerint azonban Sólyom mellett szól, hogy előre megígérte, aktív lesz, mindig önfejű volt, és keményen védte szakmai elképzeléseit. Abban pedig semmi rosszat nem látnak, ha motiválná az is, hogy még egy ciklusra államfő lehessen.

Tuti menü