Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
A Medián márciusi közvélemény-kutatása szerint kétéves csúcsára, a választani tudó népesség 47 százalékra emelkedett a voksolási részvételüket biztosra ígérők aránya, közülük 45 százalék szavazna a - Politika magazin
részletek »

A Medián 2013. márciusi adatai szerint lehet, hogy nem jó lóra tettek Bajnaiék

Politika Magazin. Mindennapjainkat ha tetszik, ha nem tetszik, meghatározza a politika, legyen az akár belpolitika, akár külpolitika. Érdemes tájékozottnak lenni, ebben segítünk tutira.
Politika magazin
Itt vagy: Politika magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
A Medián 2013. márciusi adatai szerint lehet, hogy nem jó lóra tettek Bajnaiék
A Medián 2013. márciusi adatai szerint lehet, hogy nem jó lóra tettek Bajnaiék
A Medián márciusi közvélemény-kutatása szerint kétéves csúcsára, a választani tudó népesség 47 százalékra emelkedett a voksolási részvételüket biztosra ígérők aránya, közülük 45 százalék szavazna a Fideszre, 24 százalékuk az MSZP-re.
Budapest, 2013. április 3.
A kutatóintézet felmérése a HVG legfrissebb számában olvasható, a kutatás eredményeinek egy része az újság honlapján is elérhető.

A biztos pártválasztók körében a Fidesz támogatottsága 41 százalékról 45 százalékra emelkedett, a szocialistáké pedig 17 százalékról 24 százalékra. A Jobbik tábora 19 százalékról 17-re csökkent, míg az Együtt 2014 - PM szövetség biztos szavazóinak aránya 15 százalékról 8 százalékra esett.
Hirdetés

A Medián márciusi adatai alapján más párt nem jutna be a parlamentbe, a Demokratikus Koalíció és az LMP támogatottsága ugyanis egyaránt két százalékon áll a biztos szavazók körében.

A teljes lakosságot tekintve a Fidesz az előző havi 26 százalékról 27 százalékra növelte támogatóinak arányát, míg az MSZP 12 százalékról 15 százalékra javított. A Jobbik az összes megkérdezett körében egy százalékponttal több, 11 százaléknyi szimpatizánst szerzett, míg az Együtt 2014 - PM szövetség pártolóinak aránya 8-ról 6 százalékra csökkent.

A teljes népesség 37 százaléka nyilatkozott úgy, hogy nem tud pártot választani a mai kínálatból.
- MTI -
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - medián, fidesz, mszp, együtt 2014, pm, dk
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-04-04 11:31:10
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü