Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Magyarországnak fel kell ismernie, hogy a Jobbik ideológiája és tevékenysége komoly fenyegetést jelent a magyar demokráciára, és minden demokratikus erőnek fel kell lépnie a szélsőségekkel szemben - - Politika magazin
részletek »

A Zsidó Világkongresszus határozatba foglalta, hogy a Jobbik fenyegetést jelent a magyar demokráciára

Politika Magazin. Mindennapjainkat ha tetszik, ha nem tetszik, meghatározza a politika, legyen az akár belpolitika, akár külpolitika. Érdemes tájékozottnak lenni, ebben segítünk tutira.
Politika magazin
Itt vagy: Politika magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
A Zsidó Világkongresszus határozatba foglalta, hogy a Jobbik fenyegetést jelent a magyar demokráciára
A Zsidó Világkongresszus határozatba foglalta, hogy a Jobbik fenyegetést jelent a magyar demokráciára
Magyarországnak fel kell ismernie, hogy a Jobbik ideológiája és tevékenysége komoly fenyegetést jelent a magyar demokráciára, és minden demokratikus erőnek fel kell lépnie a szélsőségekkel szemben - áll abban a határozatban, amelyet a Zsidó Világkongresszus (WJC) budapesti közgyűlésén fogadtak el kedden.
A WJC határozatában az olvasható: nagy aggodalommal figyelik, hogy néhány európai országban, így Görögországban és Magyarországon megerősödtek a szélsőjobboldali, neonáci pártok, amelyek "nyíltan dicsőítik Hitler náci rezsimjét", a náci terminológiát használják a zsidókkal és más kisebbségekkel kapcsolatban, továbbá "a szélsőséges antiszemita beszédnek, a nemzeti sovinizmusnak, az antikapitalista és antiszocialista retorikának azt a mérgező elegyét teszik magukévá", amely annak idején a náci párt gondolkodását is fémjelezte.
Hirdetés

Sürgetik a magyar hatóságokat, hogy tegyenek hathatós intézkedéseket: dolgozzanak ki megfelelő szabályozást az ország minden állampolgárának védelmére, különös tekintettel a "sebezhető kisebbségekre", így a zsidókra és a romákra, és alakítsanak ki megfelelő szabályozást a gyűlölet-bűncselekmények és a holokauszttagadás szankcionálására - írták.

A WJC a dokumentumban azt is szorgalmazta, hogy Orbán Viktor miniszterelnök és az ország más vezetői csatlakozzanak csaknem 40 ország 125 törvényhozójához, akik aláírták az antiszemitizmus elleni 2009-es londoni nyilatkozatot.

A szervezet a határozatban egyebek mellett kitért arra is, hogy azokban az országokban, ahol erre vannak alkotmányos lehetőségek, vegyék fontolóra a neonáci pártok és szervezetek betiltását.
- MTI -
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - Zsidó Világkongresszus, jobbik, határozat
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-05-07 14:07:25
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü