Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Állítólag a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap - MTVA - pénzt kér azon szórakozóhelyektől, ahol a vendégek, azaz a közönség nézheti a Labdarúgó Európai Bajnokságot és az olimpiát. - Politika magazin
részletek »

Elképesztő! Olimpia és foci adó - pénzt kér az MTVA a szórakozóhelyektől: az LMP és az MSZP véleménye az újabb sarcról

Politika Magazin. Mindennapjainkat ha tetszik, ha nem tetszik, meghatározza a politika, legyen az akár belpolitika, akár külpolitika. Érdemes tájékozottnak lenni, ebben segítünk tutira.
Politika magazin
Itt vagy: Politika magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Elképesztő! Olimpia és foci adó - pénzt kér az MTVA a szórakozóhelyektől: az LMP és az MSZP véleménye az újabb sarcról
Elképesztő! Olimpia és foci adó - pénzt kér az MTVA a szórakozóhelyektől: az LMP és az MSZP véleménye az újabb sarcról
Állítólag a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap - MTVA - pénzt kér azon szórakozóhelyektől, ahol a vendégek, azaz a közönség nézheti a Labdarúgó Európai Bajnokságot és az olimpiát.
LMP: foci és olimpia adót vet ki az MTVA

Az LMP véleménye szerint a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) foci és olimpia adót vet ki azzal, hogy a szórakozóhelyektől pénzt kér, ha helységeiben vetítik a labdarúgó Európa-bajnokságot, illetve az olimpiát - mondta szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján Heltai László.

Az eseményt a spanyol labdarúgó válogatott mezében tartó szóvivő úgy fogalmazott, hogy a kéthetente bevezetett új adók mellett ez a sarc már olyan érzést kelt az embereknek, hogy ezt direkt csinálják velünk.

Megjegyezte, hogy az MTVA-nak jogilag lehetősége van ezt a díjat beszedni, de mint mondta, azért vette meg a köztévé a közvetítési jogokat, hogy ezeket a sportműsorokat mindenütt szabadon lehessen nézni.
Hirdetés

A politikus szerint a döntés káros hatásokkal járhat, mert a nézők átkapcsolhatnak egy másik, a meccseket közvetítő külföldi csatornára vagy úgy dönthetnek, hogy nem követik figyelemmel az eseményeket. Emiatt pedig eshetnek a reklámbevételek és sérülhetnek a közösségi terek- tette hozzá. Utóbbit azzal magyarázta, hogy például a kistelepüléseken a kocsmák közösségi térként funkcionálnak, de ha a tulajdonosaik nem fizetnek a közvetítésért, akkor vendégeik inkább otthonukban nézik majd a meccseket.

Heltai László azért is furcsának nevezte a döntést, mert - szavai szerint - az MTVA az egyik leggazdagabb közintézmény, ugyanis hetvenmilliárd forintból gazdálkodhat.

MSZP: felháborító, hogy a labdarúgó EB élményét is le akarják "nyúlni"

Az MSZP szerint felháborító, hogy az embereket "az élet minden területén nyomorgató kormány a kulturális- és szórakozóhelyek bezárása után a labdarúgó Európa Bajnokság élményét is le akarja nyúlni".

Az ellenzéki párt szerdai az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: az Orbán-kormány az általa alapított, és csak az idén 65 milliárd közforinttal támogatott MTVA-val először megvetette a foci EB közvetítési jogait, majd most különadót vetne ki nyilvános vetítésekre.

Az MSZP szerint ez azt jelenti, hogy miközben soha nem látott támogatásban részesítenek egy olyan állami médiaszolgáltatót, amely nézhetetlen és nézetlen szappanoperák és vetélkedők előállítására költi a milliárdokat, az adófizetők pénzéből vásárolt közvetítésekből is dupla hasznot akar hajtani.

Ez a lépés a fővárosi és vidéki szórakozóhelyek kivéreztetésének újabb állomása, hiszen a világ harmadik legnézettebb sporteseményére kivetítőkkel készülő vendéglátók csak az újabb súlyos sarc megfizetése vagy a vendégek távolmaradása között választhatnak - olvasható az MSZP közleményében.
- MTI -
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - mtva, európa bajnokság, olimpia, lmp, mszp
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2012-05-23 13:25:33
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü