Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Gyurcsány Ferenc szerint az a legnagyobb probléma, hogy az ország jelentős része elveszítette a reményt, hogy belátható időn belül neki jobb lesz. A Demokratikus Koalíció (DK) elnöke keddi - Politika magazin
részletek »

Gyurcsány tegnap Salgótarjánban kifejtette, hogy az ország rosszkedvű lett

Politika Magazin. Mindennapjainkat ha tetszik, ha nem tetszik, meghatározza a politika, legyen az akár belpolitika, akár külpolitika. Érdemes tájékozottnak lenni, ebben segítünk tutira.
Politika magazin
Itt vagy: Politika magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Gyurcsány tegnap Salgótarjánban kifejtette, hogy az ország rosszkedvű lett
Gyurcsány tegnap Salgótarjánban kifejtette, hogy az ország rosszkedvű lett
Gyurcsány Ferenc szerint az a legnagyobb probléma, hogy az ország jelentős része elveszítette a reményt, hogy belátható időn belül neki jobb lesz. A Demokratikus Koalíció (DK) elnöke keddi salgótarjáni lakossági fórumán annak a véleményének is hangot adott, hogy az ország rosszkedvűvé vált.
Salgótarján, 2013. április 9.
A volt miniszterelnök megjegyezte: "ettől persze a kormány folytathatja, és folytatja is a maga sikerpropagandáját".

Hozzátette, "minden okunk meglenne azt hinni három ilyen év után, hogy ez a kormány magától bukik". Bár "ahol önkény van és félnek az emberek", ott óvatosan szabad csak hinni a közvélemény-kutatásnak, a Fidesznek ma jelentős támogatása van, az ellenzék pártjainak egy része pedig legalább annyira el van foglalva egymással, mint a kormánnyal - fogalmazott.

Gyurcsány Ferenc hangsúlyozta: a DK választási tekintetben egységpárti, mert "az önkénnyel szemben nem szimplán balról kell támadni, hanem a demokratikus középet kell megszervezni". Úgy vélte, minél később születik meg az ellenzék megállapodása, annál nehezebb lesz győzniük és majd kormányozniuk, ezért a DK azt sürgeti, hogy nyárig szülessen megállapodás.
Hirdetés

Kitért arra is, hogy minden korábbinál jobban kell felkészülni a kormányzásra, mert várhatóan egyszerű többséggel kell olyan országot kormányozni, ahol "szinte minden fontos kérdést kétharmaddal betonozott be a Fidesz, és minden fontos személyi kérdést úgy gyakorolt, hogy a saját emberét ültette oda, ráadásul nem egy esetben kilenc évre".

"Én ennél egyszerűbb feltételek közt voltam miniszterelnök, de jól emlékszem, mi ribilliót csinált a végletekig csalódott ellenzék 2006-ban. (...) Ha most ez a rezsim, amely több tíz évre akart berendezkedni, vereséget szenved, el tudják önök képzelni azt az emberi-politikai frusztrációt?" - tette fel a kérdést Gyurcsány Ferenc.

A fórumon azt mondta, hogy ma az emberek több mint fele, 55 százaléka a kormány bukását akarja, összesen 25 százalék akarja a maradását, és további 20 százalék bizonytalan. Mint mondta, a demokratikus ellenzéknek nagyjából 1,8 millió támogatója van, "2 millió 400 ezerrel nagyon lehet már nyerni", vagyis a bizonytalanok közül 600 ezer embert kell meggyőzni, s "ez nem kivitelezhetetlen".

Gyurcsány Ferenc úgy fogalmazott: lehet nehezíteni az ellenzék dolgát, de nem lehet gyökeresen szembemenni a választók akaratával.
- MTI -
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - gyurcsány, salgótarján, kormányzás, ellenzék, dk, fidesz
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-04-10 15:23:47
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü