Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Bajnai Gordon szerint Orbán Viktor személyesen felelős azért, ami trafikügyben, valamint a takarékszövetkezeti kisrészvényesek és a földek lenyúlása ügyében történik. Az Együtt-PM választási - Politika magazin
részletek »

Kinek kellett ez? - műlibákkal fogadták Bajnai Gordont Felcsúton: összefoglaló

Politika Magazin. Mindennapjainkat ha tetszik, ha nem tetszik, meghatározza a politika, legyen az akár belpolitika, akár külpolitika. Érdemes tájékozottnak lenni, ebben segítünk tutira.
Politika magazin
Itt vagy: Politika magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Kinek kellett ez? - műlibákkal fogadták Bajnai Gordont Felcsúton: összefoglaló
Kinek kellett ez? - műlibákkal fogadták Bajnai Gordont Felcsúton: összefoglaló
Bajnai Gordon szerint Orbán Viktor "személyesen felelős" azért, ami trafikügyben, valamint a takarékszövetkezeti kisrészvényesek és a földek "lenyúlása ügyében" történik. Az Együtt-PM választási szövetség vezetője a Fejér megyei Felcsút határában tartott csütörtöki sajtótájékoztatóján azt mondta: a Kádár-rendszer után "ismét a három T korszakába lépett Magyarország". A volt miniszterelnök budapesti indulásának helyszínén és Felcsúton is tüntetők jelentek meg, hogy dedikáltassanak egy libát, ám szerintük Bajnai Gordon menekült előlük.
2013. július 18.

Bajnai: Orbán felelős a trafikügyért, a takarékszövetkezeti kisrészvényesek és a földek "lenyúlásáért"

A volt miniszterelnök kifejtette: a három T most nem azt jelenti, hogy tűr, tilt, támogat, hanem "termőföld, trafik, takarékszövetkezet". Úgy fogalmazott: országszerte olyan akciók zajlanak, amelyek arról szólnak, hogy "hogyan lehet kifizetni a rendszert működtető zsoldossereget".

Bajnai Gordon Szabó Tímeával, a Együtt-PM elnökségi tagjával és Karácsony Gergellyel, a Párbeszéd Magyarországért politikusával, több újságíró társaságában buszozott Felcsútra. A volt kormányfő szavai szerint azt akarták bemutatni, hogy milyen ország épül "Orbánisztánban".
Hirdetés

Úgy fogalmazott, ez az a nyár, amikor "lelepleződik az Orbán-rezsim igazi arca (...), amikor Magyarországon milliók számára válik nyilvánvalóvá, hogy miről is szól az a rendszert, amelyet három éve épít Orbán Viktor és Simicska Lajos".

Bajnai Gordon szerint amíg az ország történelmi középpontjának Ópusztaszert szokták tekinteni, addig "a most épülő Orbánisztán" központja Felcsút, a miniszterelnök szülőfaluja. Hozzátette, itt érnek össze a szálak és itt derül ki, hogy a Kádár-rendszer után "ismét a három T korszakába lépett Magyarország". A három T most nem azt jelenti, hogy tűr, tilt, támogat, hanem "termőföld, trafik,takarékszövetkezet" - tette hozzá. Úgy fogalmazott, országszerte olyan akciók zajlanak, amelyek arról szólnak, hogy "hogyan lehet kifizetni a rendszert működtető zsoldossereget".

Azt is közölte, hogy a három T világa leginkább Felcsúton látható, ahol a "miniszterelnök barátai" nyerik el a legtöbb földet, a trafikkoncessziót, és az a takarékszövetkezet adta a Felcsúton épített 3500 fős, 3,8 milliárdba kerülő stadionra a kölcsönt, amelyik egyetlenként megússza "az államosítást".

Bajnai Gordon azt mondta, a kialakult állapotokért Orbán Viktor a felelős, mert a "fejétől bűzlik a hal".

Kijelentette: a kormányfő személyesen építi azt a rendszert, amelyik arról szól, hogy "pár ezer ember kilopja az ország szemét". Az Együtt-PM a következő hónapokban mindenhová elmegy ahol szimbolikusan is bemutatható a jelenlegi rendszer valódi működése - folytatta. Hozzátette: igazságot akarnak szolgáltatni az "Orbán-rezsim" minden vesztesének.

Budapesten, a Budapesti Kongresszusi Központ parkolójának kijáratát a busz indulásakor néhány tüntető egy időre elzárta egy "Együtt a maffiabaloldal" transzparenssel, Felcsúton pedig közel ötven demonstráló várta az ellenzéki politikusokat. Mindkét helyen libafigura volt a tüntetők kezében, amelyet a demonstrálók állításuk szerint dedikáltatni szerettek volna Bajnai Gordonnal, Felcsúton pedig egy teherautó platóján ketrecben tartott állatokat is odavittek a busz várható útvonala mellé.

Az eredeti tervek szerint Bajnai Gordon a Felcsúton épülő futballstadion mellett tartott volna sajtótájékoztatót. A földes bekötőutat egy autó és a mellette álló biztonsági őr zárta el. Ő azt mondta, hogy magánterületről van szó, ahová járművel és gyalog is tilos belépni. Ezt nem sokkal később kiérkező társai azzal egészítették ki, hogy a balesetveszély miatt sem lehet bemenni, hiába érvelt azzal Bajnai Gordon és Karácsony Gergely, hogy előző nap még végig lehetett hajtani az útszakaszon.

Bajnai Gordon ezért a település határában tartotta meg a sajtótájékoztatót, amelyet követően - az időközben a helyszínre érkező rendőrök felvezetésével - a busz megállás nélkül hajtott végig a településen. Karácsony Gergely szerint ezt a rendőrök kérték tőlük. A buszt több tüntető autóval követte. A legkitartóbbak egészen egy benzinkútig haladtak a jármű nyomában, ahol Bajnai Gordon átült egy autóba. Itt egy nő egy Bajnai=Döbrögi feliratú kisebb fehér lepedőt mutatott fel.

Az MTI-nek az egyik demonstráló Bajnai Gordon csapatának mozgását úgy minősítette, hogy szerinte Bajnai Gordon szabályosan "menekült" előlük, pedig ők csak dedikáltatni szerettek volna a volt miniszterelnökkel.

A volt miniszterelnök buszán az odaúton Karácsony Gergely és Szabó Tímea tartottak idegenvezetést. Karácsony Gergely még Bicskén járva arra hívta fel a figyelmet, hogy a Felcsútnál körülbelül tízszer nagyobb településnek egy teljesen átlagos futballpályája van.

A független országgyűlési képviselő azt mondta, ha valaki idepottyanna a Holdról és meg akarná érteni, hogy mi történt Magyarországon az elmúlt három évben, azt el kellene vinni Felcsútra. Úgy összegzett, hogy visszamenőleges jogalkotással távolították el a korábbi, független polgármestert, a földpályázatokon helyi gazdákat fosztották meg a korábban általuk bérelt földektől, a trafikpályázaton pedig az a család nyert, amelyik korábban a miniszterelnök feleségével közös céget vezetet.

Szabó Tímea elképesztőnek nevezte azokat a költségvetési összegeket, amelyeket a kormány a futballra fordít. Hozzátette, Felcsút mellett Debrecen és Ferencváros is új stadion kap. Azt mondta, eközben a Világbank tavalyi jelentése szerint a világ összes országa közül csak Dél-Szudán és Magyarország lett szegényebb, Magyarországon négymillióan élnek a létminimum alatt és a gyerekek tíz százaléka a szó legszorosabb értelmében éhezik.

Közölte, a presztízsberuházásokra költött pénzekből közel fél évig minden rászoruló gyermeket meleg étellel lehetne ellátni. Egyúttal hangsúlyozta: az Együtt-PM leállítaná ezeket a beruházásokat.

Fidesz: Bajnai megfutamodott Felcsútról

Bajnai Gordon megfutamodott Felcsútról - így kommentálta az Együtt-PM választási szövetség vezetőjének a Fejér megyei településen tett csütörtöki látogatását Kocsis Máté, a Fidesz kommunikációs igazgatója budapesti sajtótájékoztatóján.

A volt miniszterelnök Szabó Tímeával, a Együtt-PM elnökségi tagjával és Karácsony Gergellyel, a Párbeszéd Magyarországért politikusával, több újságíró társaságában buszozott Felcsútra. A település határában tartott tájékoztatóján Bajnai Gordon azt mondta, Orbán Viktor felelős a trafikügyért, valamint a takarékszövetkezeti kisrészvényesek és a földek "lenyúlásáért". Budapesten a busz indulásakor néhány tüntető egy időre elzárta a parkoló kijáratát egy "Együtt a maffiabaloldal" transzparenssel. Felcsúton pedig mintegy 50 demonstráló várta az ellenzéki politikusokat.

A Fidesz kommunikációs igazgatója újságírói kérdésre kijelentette: a magyar emberek nem kérnek abból a múltból, amelyet Bajnai Gordon képvisel, nem kérnek a rezsicsökkentésre vonatkozó elképzeléseiből, a csökkenő bérekből és nyugdíjakból, sem a növekvő adókból. Ez az oka annak, hogy tiltakoznak a volt kormányfő megjelenései ellen - mondta Kocsis Máté.

Szavai szerint Bajnai Gordon csúfos vereséget szenvedett, megfutamodott Felcsútról, "elkullogott". Jó érzékkel egy szeméttelep mellett tartott sajtótájékoztatót, utána busszal végigment a településen, a buszról azonban nem mert leszállni és az emberek szemébe nézni - tette hozzá.

Kocsis Máté azt mondta, "Bajnai Gordon kormányzását Magyarország modernkori történetében egy fekete foltnak tekintjük". Hozzátette: a volt miniszterelnöknek nincs keresnivalója a magyar közéletben.

Együtt-PM: Orbán Viktor megfutamodott a valóság elől

Az Együtt-PM politikusait nem sikerült távol tartani Felcsúttól, de a miniszterelnök megfutamodott a valóság elől - reagált az ellenzéki szervezet a Fidesz kommunikációs igazgatójának csütörtöki sajtótájékoztatójára.

Kocsis Máté az ellenzéki párt felcsúti látogatásáról szólva azt mondta, Bajnai Gordon csúfos vereséget szenvedett, megfutamodott Felcsútról, "elkullogott". Jó érzékkel egy szeméttelep mellett tartott sajtótájékoztatót, utána busszal végigment a településen, a buszról azonban nem mert leszállni és az emberek szemébe nézni - közölte.

A tervek szerint Bajnai Gordon, a szervezet vezetője, Szabó Tímea, az Együtt-PM elnökségi tagja, valamint Karácsony Gergely a Párbeszéd Magyarországért politikusa az épülő stadion mellett tartott volna sajtótájékoztatót, de az ahhoz vezető bekötőútra nem engedték be. A volt miniszterelnök a település határában beszélt a sajtó munkatársai előtt. Ezt követően a busz rendőri felvezetéssel átgurult Felcsúton. Karácsony Gergely közlése szerint a rendőrség kérésére nem álltak meg a településen, ahol mintegy ötven tüntető várta a járművet és az abban ülő politikusokat.

Az Együtt-PM közleményében úgy fogalmazott: "Orbán Viktor ma is megfutamodott a valóság elől". A szöveg azzal folytatódik, hogy a "rezsim névadója nem mer szembenézni azzal a valósággal, amelyet hároméves országlása teremtett".

A kézivezérelt közmédiából és a Simicska-féle médiabirodalomból ugyanis hazug kép rajzolódik ki Magyarországról - tették hozzá.

Útjuk célját indokolva azt írták: csütörtökön azért mentek el Felcsútra, "Orbánisztán birodalmi fővárosába, hogy az igazság a saját búvóhelyén érje utol Orbán Viktort". Közölték, a miniszterelnök megpróbálta őket biztonsági őrökkel, "tegnapról mára kitalált útlezárásokkal és fizetett tüntetőkkel" távol tartani, de ez nem sikerült.

"Orbánisztánban fejétől bűzlik a hal, az elkövetett disznóságokért Orbán Viktor személyesen felelős" - fogalmazott az Együtt-PM.
- MTI -
A demonstrálok "EGYÜTT a Maffiabaloldal" feliratú transzparenssel, előtte műlibákkal állják el a Budapest Kongresszusi Központ parkolójából kivezető útat, ahonnan az Együtt-PM szövetség vezetői és újságírók autóbusszal Felcsútra indulnak 2013. július 18-án. MTI Fotó: Illyés Tibor
Karácsony Gergely független országgyűlési képviselő, a Párbeszéd Magyarországért (PM) elnökségi tagja (b3) és Bajnai Gordon, az Együtt-PM szövetség vezetője (b7) az indulás előtt a Budapest Kongresszusi Központ parkolójában, ahonnan az Együtt-PM szövetség vezetői és újságírók autóbusszal Felcsútra indulnak 2013. július 18-án. MTI Fotó: Illyés Tibor
Demonstrálók "EGYÜTT a Maffiabaloldal" feliratú transzparenssel várják az Együtt-PM szövetség busszal érkező vezetőit a felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia előtt 2013. július 18-án, ahol új stadion épül. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - bajnai gordon, felcsút, pm, orbán viktor
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-07-19 09:44:18
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü