Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Felháborítónak és minden jogalapot nélkülözőnek tartja Karácsony Gergely, a Párbeszéd Magyarországért (PM) független képviselője, hogy Kövér László házelnök összesen 235 ezer forint pénzbírság - Politika magazin
részletek »

Kövér pénzbírságolt a Loptok, csaltok, hazudtok! tábláért

Politika Magazin. Mindennapjainkat ha tetszik, ha nem tetszik, meghatározza a politika, legyen az akár belpolitika, akár külpolitika. Érdemes tájékozottnak lenni, ebben segítünk tutira.
Politika magazin
Itt vagy: Politika magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Kövér pénzbírságolt a Loptok, csaltok, hazudtok! tábláért
Kövér pénzbírságolt a Loptok, csaltok, hazudtok! tábláért
Felháborítónak és minden jogalapot nélkülözőnek tartja Karácsony Gergely, a Párbeszéd Magyarországért (PM) független képviselője, hogy Kövér László házelnök összesen 235 ezer forint pénzbírság kiszabását javasolta rá és PM-es képviselőtársára, Szilágyi Péterre, amiért egy Loptok, csaltok hazudtok! feliratú táblát mutattak be az ülésteremben a kormánypártiaknak.
Budapest, 2013. május 7.
Karácsony Gergely az MTI-nek kedden elmondta: az országgyűlési törvény alapján a képviselő a megbízatásával összefüggésben kinyilvánított vélemény miatt nem büntethető, ezért minden jogi lehetőséget kihasználnak, hogy igazuknak érvényt szerezzenek. Hozzátette: ez nem a büntetés összege miatt lényeges, hanem mert szimbolikus ügyről van szó, és elfogadhatatlan, ha már a parlamentben sem lehet "kimondani az igazságot".
Hirdetés

Kövér László a pénzbírságról szóló javaslatát azzal indokolta, hogy a két ellenzéki képviselő az Országgyűlés rendjét súlyosan sértő magatartást tanúsított. Ezért Karácsony Gergelyre 50 ezer forintos, Szilágyi Péterre pedig a maximális, tiszteletdíjának egyharmadát kitevő - 185 520 forintos - bírság kiszabását kezdeményezte. Utóbbit azzal magyarázta, hogy Szilágyi Péter a Ház jegyzőjeként nagyobb felelősséggel tartozik.

Karácsony Gergely szerint azonban nemcsak jogsértő, hanem következetlen is a házelnök indítvány, mivel ugyanazért a magatartásért eltérő mértékű szankciót javasol.

Múlt kedden Cséfalvay Zoltán nemzetgazdasági államtitkár felszólalása közben egy Loptok, csaltok hazudtok! feliratú táblát vitt az ülésterembe és állított fel a kormánypárti padsorokkal szemben a PM két képviselője. A trafikpályázatok és a közérdekű adatok kiadási rendjének tervezett változása ellen tiltakoztak. A táblán a feliraton kívül a Fidesz logója volt látható.

Az elnöklő Lezsák Sándor megkérte Karácsony Gergelyt, hogy vigyék ki a táblát, de ők odatámasztották azt az elnöki emelvényhez. A táblát végül a levezető elnök kérésére a terembiztosok távolították el. Az akciót nagy felzúdulás kísérte a kormánypárti oldalon. Többen azt kiabálták be, ne csak a táblát, hanem az azt kihelyező képviselőket is távolítsák el az ülésteremből.

A parlament március végén élt először a büntetéskiszabás lehetőségével az országgyűlési törvény január 1-jei hatálybalépése óta. Akkor szintén a házelnök javaslatára a szocialista Szanyi Tibort büntették havi bruttó 394 ezer forintos tiszteletdíjának harmadára, amiért egy héttel korábban, interpellációja után középső ujját felfelé tartva beintett a Jobbik-frakciónak.
- MTI -
Karácsony Gergely (balról) és Szilágyi Péter (jobbról) független képviselők, a Párbeszéd Magyarországért képviselői csoportjának tagjai érkeznek egy a Fidesz logójával ellátott, "LOPTOK CSALTOK HAZUDTOK" feliratú transzparenssel kezükben az Országgyűlés plenáris ülésére 2013. április 30-án. MTI Fotó: Bruzák Noémi
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - kövér lászló, pm, tábla, pénzbírság, országgyűlés
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-05-07 12:51:53
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü