Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Politika - Hírek képes leírás - Politika.tlap.hu
részletek »

Politika - Hírek - Politika.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: politika.tlap.hu » Politika - Hírek
Keresés
Találatok száma - 27 db
A Fidesz a BKV-botrányok politikai felelőseire kíváncsi

A Fidesz a BKV-botrányok politikai felelőseire kíváncsi

Arra kéri a Fidesz a rendőrséget, hogy nevezze meg a politikai megrendelőit és találja meg a politikai felelőseit a BKV-val összefüggő botrányos ügyeknek. Wintermantel Zsolt, az ellenzéki párt fővárosi képviselője ezt arra reagálva mondta csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján, hogy a rendőrség őrizetbe vette Szalainé Szilágyi Eleonórát, a BKV volt humánpolitikai igazgatóját.

A Fidesz stratégiája egyszerű, mint egy vonal

A Fidesz stratégiája egyszerű, mint egy vonal

Nyugodt, unalmas kampányra készül az ellenzéki párt, amelyben fontos szerep jut majd a világhálónak. Február első hetében tartja majd Orbán Viktor szokásos évértékelő beszédét, amely minden évben a politikai szezonkezdet legnagyobb médiaeseménye.

A múltra is rászáll a politika

A múltra is rászáll a politika

A társadalom a kapitalizmus és a szocializmus előnyeinek egyesítését várta az MSZP-től 1994-ben - nem sikerült. Az elmúlt húsz évben a történészeket leginkább a politika akarta tévútra vinni. Interjú Földes Görggyel.

Politika magazin hírek
A kormány tagadja, hogy az EU blokkolta volna a paksi bővítést
A kormány tagadja, hogy az EU blokkolta... Blokkolta az Európai Bizottság Magyarország 12 milliárd eurós atomenergetikai megállapodását Oroszországgal - állította a Financial Times. Bár az Index szerint az ő kérdésükre Navracsics Tibor EU-biztos is megerősítette a vétót, Giró-Szász András kommunikációs államtitkár később tagadta az FT hírét és hozzátette, helyreigazítást kértek a laptól. Nem hagyta...
A Financial Times blogrovatában fejti ki véleményét Mesterházy Attila a mai magyar kormányról
A Financial Times blogrovatában fejti ki... Mesterházy Attila írását közli az Orbán-kormányról a Financial Times...
Nemzetközi lapok véleménye az ukrajnai válságról
Nemzetközi lapok véleménye az ukrajnai... 2014. január 30. Az ukrajnai válság miatt megnövekedett annak kockázata, hogy...
Aba nem érzett politikai nyomást

Aba nem érzett politikai nyomást

A BKV-t 1993 és 2006 között irányító Aba Botond szerdai, fővárosi szakbizottsági meghallgatásán azt mondta: vezetése alatt semmilyen utasítást vagy kérést nem kapott a városvezetéstől foglalkoztatási ügyekben, azokban maga döntött.

Bajnai: tartható a 2010-es büdzsé

Bajnai: tartható a 2010-es büdzsé

Tartható lesz a 2010-es költségvetés, de ehhez a mostani szigorú költségvetési politikát kell folytatni az országban - mondta Bajnai Gordon csütörtökön a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeleténél (PSZÁF) tett látogatását követően tartott sajtótájékoztatón.

Bíró Zoltán szerint az MDF-ben...

Bíró Zoltán szerint az MDF-ben...

Bíró Zoltán, az MDF alapítója szerint az MDF és az SZDSZ választási szövetsége teljes politikai és erkölcsi züllést jelent. Az infoRádióban nyilatkozó irodalomtörténész reméli, hogy a tavaszi országgyűlési választásokon két párt politikusai együtt sem tudják elérni a parlamentbe jutáshoz szükséges öt százalékos támogatottságot.

Bokros-koktél

Bokros-koktél

Gyűjtőpárt lenne az MDF, mint a daliás rendszerváltó időkben. Apró különbség, hogy most nem a különféle antikommunista irányzatok, a népiek, a kereszténydemokraták és a nemzeti szabadelvűek képviselőit igyekszik a párt egy zászló - modern, európai konzervativizmus - alá terelni, hanem az utóbbi évek politikai küzdelmeinek hajótörötteit venné fel rozoga hajójára, ahonnan előzőleg kidobálta a fenti három irányzat maradék híveit. Sportnyelven: begyűjti a lepattanókat. Kik is ők?

Ciki magyarnak lenni?

Ciki magyarnak lenni?

Magyarországon politikai pártállást látunk a trikolórban, a Turul és az árpádsáv létét pedig egyenesen megkérdőjelezzük. A politikai hidegháború mára életveszélyessé vált, a Biblia alapvetően nem ?támogatja? a nemzeteket, és megérett az idő a Magyar Büszkeség Házának megalapítására ? gondolatok egy konferenciáról.

Családbarát politika, vagy a vég

Családbarát politika, vagy a vég

Húsz év alatt húsz százalékkal nőtt az aktívakra jutó időskorú eltartottak száma - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal elemzéséből. A helyzet évről évre rosszabb, hiszen míg 1990-ben a gyerekek száma 30 százalékkal meghaladta az idősekét, ma már a 65 év felettiek vannak többségben. Ha a következő években a kormányzat nem változtat a családpolitikán, beláthatatlan gazdasági következmények várhatók.

Hirdetés
Dávid Ibolya: 2009 a politikai paktumok  éve volt

Dávid Ibolya: 2009 a politikai paktumok éve volt

Véget ért a hét évig tartó szocialista kalandorpolitika egyik fejezete, de a populista politika továbbra is virágzik a romokon. A huhogók és ellendrukkerek minden aknamunkája ellenére is, az MDF-nek helye és létjogosultsága van a demokratikus értékekhez ragaszkodó, józan, felelős konzervatív politikában.

Ezt hozhatja 2010 a politikában

Ezt hozhatja 2010 a politikában

Vajon megtörténik a beharangozott teljes átrendeződés, vagy a Fidesz ismét elrontja a hajrát? Hozza a Jobbik az EP-eredményt, netán előzi az MSZP-t? Dávid Ibolya továbbra is elszívja a parlamenti levegőt a nálánál arra sokkal érdemesebbektől? Így látja egy kommunikációs hallgató.

Gazdaságpolitikai fordulathoz politikai fordulatra van szükség

Gazdaságpolitikai fordulathoz politikai fordulatra van szükség

Varga Mihály szerint az elhibázott MSZP-s gazdaságpolitika következménye az, hogy 14 éves negatív rekordot döntött meg a működő tőke kivonása Magyarországról. A Fidesz alelnöke hétfőn Budapesten hangsúlyozta: ez veszélyezteti a kilábalást a magyar gazdaság válságából.

Késve utalta a fizetéseket a Csongrád Megyei Önk.

Késve utalta a fizetéseket a Csongrád Megyei Önk.

Bár a fedezet meg volt rá, egy gonoszul kitervelt politikai akció részeként késve utalta át intézményei dolgozóinak decemberi fizetését a Csongrád Megyei Önkormányzat - közölte Kozma József, a közgyűlés MSZP-SZDSZ frakciójának vezetője szerdán Szegeden. Az államkincstár még az ünnepek előtt átutalta az önkormányzatnak a január eleji járandóságok fedezetét, a dolgozók ennek ellenére csak január 6-án kapták meg fizetésüket - mondta a politikus sajtótájékoztatóján. Hozzátette: a pénz helyet minden alkalmazott egy névre szóló, december 21-i keltezésű levelet kapott, melyben a megyei fideszes vezetés a kormányt hibáztatta a fizetés csúszásával. A diktatúrák korszakát idézi, hogy a levelet az intézményi dolgozóknak egy listát aláírva, név szerint kellett átvenniük- közölte Kozma József.

Költségvetés

Költségvetés

A mostani szigorú költségvetési politika megőrzésével tartható lesz a 2010-es költségvetés - vélekedett tegnap Bajnai Gordon kormányfő a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeleténél tett látogatása során. Bár e kijelentésével alapjában véve a Költségvetési Tanács is egyetért, tegnapi tájékoztatóján a testület elnöke, Kopits György arra figyelmeztetett: a többségi állami vállalatok tavalyi eredményét már el kell számolni a büdzsében.

Központi kampánytéma lehet a nyugdíj

Központi kampánytéma lehet a nyugdíj

Miközben a kormánypárt szerint a választások favoritjának tervei komoly aggodalomra adnak okot, addig a Fidesz vezetői hazugsággal vádolják vetélytársuk elnökét. A korai pengeváltás alapján borítékolható, hogy az idei választásokon központi kérdés lehet a nyugdíjak ügye, és a nagyobb politikai pártok nem riadnak vissza semmitől, hogy befolyásolják ezt a szavazói csoportot.

Lanyha az emberek választási kedve

Lanyha az emberek választási kedve

Egyelőre kevés hatása van a pártok választás előtti mozgolódásának, a részvételi hajlandóság egyelőre nem emelkedik, s az év fordulóján a politikai erőviszonyok sem igazán változtak. Ez derül ki a Szonda Ipsos legfrissebb felméréséből.

Magyar politikai fórum

Magyar politikai fórum

Oldalunkon nyomon követheti a leginkább ismert médiák legfrissebb politikai híreit egy helyen, jobb és baloldali szemszögből egyaránt. Megszólítjuk heti rendszerességgel a pártok képviselőit is, és interjú formájában vagy az olvasóink által küldött kérdésekre választ adva, kifejthetik véleményüket és álláspontjukat egy adott témáról vagy eseményről. Fontosnak tartjuk a független híradást, saját híreink és interjúink objektívek, pártfüggetlenek. Szembeszög elnevezésű menünkben, összehasonlítjuk egy adott témával kapcsolatos híreket minden párt álláspontjából, és egymással szembe helyezzük azokat, így teljes képet kapva az érintett témáról. A hét politikusa rovatunkban, mindig híres történelmi személyek életét mutatjuk be, akik jelentőset alkottak már a világ politikai életében.

Tuti menü