Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Politika - Hírek képes leírás: Magyarország - Tíz [2. oldal]
részletek »

Politika - Hírek: Magyarország - Tíz [2. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: politika.tlap.hu » Politika - Hírek
Keresés
Találatok száma - 27 db
Magyarország költségvetési világelső

Magyarország költségvetési világelső

A Magyarországot tavaly is a költségvetési politika egyik éllovasának nevező amerikai bankház újra hízelgő véleményt mondott a magyar kiigazításról. Magyarország minden idők egyik legnagyobb költségvetési kiigazítását hajtotta végre a tágabb értelemben vett felzárkózó térség történetében, és ennek révén államháztartási pozíciója a legerősebbek között van az egész világon - áll az egyik vezető londoni befektetési ház pénteken közölt elemzésében.

Magyarország továbbra is stabil demokrácia

Magyarország továbbra is stabil demokrácia

Magyarország továbbra is a stabil demokráciák közé tartozik, tavaly is a legjobb értékelést kapta a politikai, valamint a polgári jogok tiszteletben tartása terén a Freedom House értékelésében - az amerikai szervezet kedden tette közzé világjelentését. A washingtoni központú független kutatóintézet Magyarország 2009-es demokrácia-teljesítményét az előző két évhez hasonlóan a legmagasabb osztályzattal értékelte mindkét vonatkozásban, a politikai és a polgári jogok tekintetében (az 1-től 7-ig terjedő skálán ez 1-et jelent).

Megkérdeztük Orbán Viktort

Megkérdeztük Orbán Viktort

Meg kell haladni a szekértáborok politikáját, és elvetni azt az elvet, amely a magyar-cigány viszony elmérgesedéséért kizárólagosan a többségi rasszizmust hibáztatja. A hatalmon lévőknek pedig végre fel kellene hagyni saját menekülésük útvonalaik kiépítésével, ezért is kívánatos a kormányváltás, nyilatkozta a Heti Válasznak Schiffer András, a Lehet Más a Politika egyik szóvivője, aki szerint pártja üzenete a 2014-es választásokra érik be igazán.

Politika magazin hírek
A kormány tagadja, hogy az EU blokkolta volna a paksi bővítést
A kormány tagadja, hogy az EU blokkolta... Blokkolta az Európai Bizottság Magyarország 12 milliárd eurós atomenergetikai megállapodását Oroszországgal - állította a Financial Times. Bár az Index szerint az ő kérdésükre Navracsics Tibor EU-biztos is megerősítette a vétót, Giró-Szász András kommunikációs államtitkár később tagadta az FT hírét és hozzátette, helyreigazítást kértek a laptól. Nem hagyta...
A Financial Times blogrovatában fejti ki véleményét Mesterházy Attila a mai magyar kormányról
A Financial Times blogrovatában fejti ki... Mesterházy Attila írását közli az Orbán-kormányról a Financial Times...
Nemzetközi lapok véleménye az ukrajnai válságról
Nemzetközi lapok véleménye az ukrajnai... 2014. január 30. Az ukrajnai válság miatt megnövekedett annak kockázata, hogy...
Mesterházy: víziók ütköznek a választásokon

Mesterházy: víziók ütköznek a választásokon

A tavaszi országgyűlési választásokon víziók ütköznek majd, a voksolás tétje, hogy a felelősen gondolkodók és gazdálkodók, vagy a felelőtlenek és a populisták kerülnek-e többségbe - jelentette ki Mesterházy Attila egy politikai fórumon pénteken Nyíregyházán.

Pétervására, Gyöngyös, Verpelét, Bélapátfalva - hírek, események

Pétervására, Gyöngyös, Verpelét, Bélapátfalva - hírek, események

Horváth László - a jobb oldal országgyűlési képviselője és kormánymegbízott vagyok Pétervására, Gyöngyös, Verpelét, Bélapátfalva térségében. 1989-ben kezdtem el politikával foglalkozni abban a reményben, hogy munkámmal elősegítsem a gyökeres változást. Politikai pályafutásom során szerzett tapasztalataim hozzásegíthetnek ahhoz, hogy a hátrányos helyzetű választókerületben élő emberek segítségére tudjak lenni. Abban szeretném őket támogatni, hogy végre sikeresnek érezzék magukat, mert véleményem szerint az itt élők sikere az ország sikere is. Hivatalos honlapomon - a térséget érintő - fontos, folyamatosan frissülő, aktuális híreket, eseményeket, cikkeket olvashatnak.

Politikai feladat volt Gyurcsányt amortizálni

Politikai feladat volt Gyurcsányt amortizálni

Semjén Zsolt, a KDNP elnöke és parlamenti frakcióvezetője szerint Gyurcsány Ferenc 'amortizálása' politikai feladat volt és száz százalékosan sikerült. Orbánt szándékosan óvták a volt kormányfőtől. Semjén Zsolt, a Kereszténydemokrata Néppárt elnöke a Magyar Narancsban csütörtökön megjelent interjúban ismerte el, hogy a párt és a képviselőcsoport vezetőjeként -Navrasics Tibor fideszes frakcióvezetővel egyetemben - az ő politikai feladata volt Gyurcsány Ferenc amortizálása. 'Ez száz százalékosan sikerült. Nagyon nagyot hibázott, hogy ebbe a harcba belement.' Semjén nem tiltakozott az ellen, hogy a párt öklének nevezte az újságíró.

Politikai játékszer: dobálódzás egy kispárttal

Politikai játékszer: dobálódzás egy kispárttal

Az egyik nagy párt nehezítené, a másik könnyítené a kispártok dolgát, ám mindkettő csak a saját önös indokai végett. De mit lehet eljátszani egy törvényes párttal a demokrácia keretein belül? Alapítani és elvenni: A baloldalt rendszeresen éri az a vád, hogy sorra alapítja a kispártokat, csak hogy százalékokat tudjon elvenni a jobboldalból - vagyis hogy a kiábrándult baloldali szavazóknak legyen kire voksolniuk. Eme pártokat általában pénzekkel és kopogtatócédulákkal is támogatják - amit jól mutat, hogy egy-egy ilyen pártra kevesebb szavazat érkezik a választásokon, mint amennyi kopogtatócédulát leadtak. Természetesen a jobboldal is csinált már hasonlót, azonban jelen helyzetben a kispártok szerepe megfordult és felértékelődött.

Politikai megfontolások a Dunaferr eladása mögött

Politikai megfontolások a Dunaferr eladása mögött

Bár az érintettek a január 17-ei ukrajnai elnökválasztásig titokban akarták tartani, a napokban több kijevi lap is megszellőztette, hogy december végén a kulisszák mögött gazdát cserélt az egyik legnagyobb ukrán cég, az Indusztrialnij Szojuz Donbassz (ISZD) 50,01 százalékos részvénycsomagja. A vevők közül csak az oroszországi kohászatban már több mint egy évtizede jelen lévő, jelenleg a Svájcban bejegyzett Carbofer acélkereskedő cég résztulajdonosaként ismert Alekszandr Katunyin nevét hozták nyilvánosságra, a többiekről csak annyit tudni, hogy pénzügyi befektetőként szálltak be az ügyletbe.

Senki nem igazodik ki Sólyom Lászlón

Senki nem igazodik ki Sólyom Lászlón

Egymás után kaszálta el 2009-ben a törvényeket Sólyom László, aki egymaga többet vétózott tavaly, mint a korábbi köztársasági elnökök együtt tizenöt év alatt. Az MSZP-ben többen nehezen viselik a kudarcokat, és politikai motivációt éreznek Sólyom fellépése mögött, azt pedig egy alkotmányjogász is a szemére veti, hogy érzékeny határokat is átlépett. Az államfő ismerői szerint azonban Sólyom mellett szól, hogy előre megígérte, aktív lesz, mindig önfejű volt, és keményen védte szakmai elképzeléseit. Abban pedig semmi rosszat nem látnak, ha motiválná az is, hogy még egy ciklusra államfő lehessen.

Hirdetés
Tíz százalákot vár az MDF a választásokon

Tíz százalákot vár az MDF a választásokon

Az elmúlt hetekben Arcmás címmel, Orbán Viktorról napvilágot látott könyvével kapcsolatban Debreczeni József úgy nyilatkozott, hogy mind a kötet, mind az MDF-es képviselőjelöltség vállalása egyértelmű politikai állásfoglalás. "Nem vagyok politikus alkat, inkább magányos értelmiségi.

Tuti menü