Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Politika - Külföldi Hírek képes leírás - Politika.tlap.hu
részletek »

Politika - Külföldi Hírek - Politika.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: politika.tlap.hu » Politika - Külföldi Hírek
Keresés
Találatok száma - 8 db
Az egyik belga miniszter újfent ittasnak látszott

Az egyik belga miniszter újfent ittasnak látszott

A minisztereknek méltósággal kell ellátniuk a rájuk ruházott tisztséget - hangsúlyozta Yves Leterme belga miniszterelnök, miután beszélgetést folytatott Michel Daerdennel, társadalmi integrációs és nyugdíjkérdésekkel megbízott miniszterével, aki többek meglátása szerint ittasan szólalt fel csütörtökön a szenátusban. A franciaajkú vallon népközösséghez tartozó, szocialista párti Michel Daerden régóta a belga politika bohócának számít. A Youtube fájlmegosztó portálon számtalan videóklip található, amelyek tanúsága szerint szemmel láthatóan erősen illuminált állapotban jelenik meg a nyilvánosság előtt.

Az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselője...

Az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselője...

Catherine Ashton, az EU új kül- és biztonságpolitikai főképviselője a jövő hét elején magához kéreti a Kongói Demokratikus Köztársaság EU-nagykövetét, és "nagyon erős hangú üzenetet ad át neki", miután Kinshasában nemkívánatos személynek nyilvánították az afrikai rezsimet bíráló Karel De Guchtöt, a humanitárius segítségnyújtásért felelős EU-biztost. Az EU-biztos - korábbi belga külügyminiszter - tavaly december 16-án azt mondta az Európai Parlament (EP) strasbourgi ülésén, hogy az unió évente több tízmillió eurót pumpál Kongóba, de az ottani politikai színtéren nincs megfelelő partner ahhoz, hogy a pénzt hatékonyan használják fel.

Az európai távközlés éve

Az európai távközlés éve

Az idei esztendő az európai távközlési politika sikeréről szólt, miközben idehaza tömegével vesztettek ügyfeleket a mobilszolgáltatók, botrány botrányt kísért a digitális átállás kapcsán, tízéves lett a Vodafone és komolyat bakizott a T-Mobile.

Politika magazin hírek
A kormány tagadja, hogy az EU blokkolta volna a paksi bővítést
A kormány tagadja, hogy az EU blokkolta... Blokkolta az Európai Bizottság Magyarország 12 milliárd eurós atomenergetikai megállapodását Oroszországgal - állította a Financial Times. Bár az Index szerint az ő kérdésükre Navracsics Tibor EU-biztos is megerősítette a vétót, Giró-Szász András kommunikációs államtitkár később tagadta az FT hírét és hozzátette, helyreigazítást kértek a laptól. Nem hagyta...
A Financial Times blogrovatában fejti ki véleményét Mesterházy Attila a mai magyar kormányról
A Financial Times blogrovatában fejti ki... Mesterházy Attila írását közli az Orbán-kormányról a Financial Times...
Nemzetközi lapok véleménye az ukrajnai válságról
Nemzetközi lapok véleménye az ukrajnai... 2014. január 30. Az ukrajnai válság miatt megnövekedett annak kockázata, hogy...
Brüsszel: éles vita

Brüsszel: éles vita

Hat újabb biztosjelölti meghallgatást tartottak csütörtökön az Európai Parlamentben, de ezeknél talán nagyobb figyelem övezte a fokozódó politikai vitát egyes jelöltek alkalmasságáról. A nagy frakciók közti nézeteltérés tárgyát elsősorban a bolgár és a még sem hallgatott szlovák biztos viselt ügyei képezték. Miután a szocialista frakció több tagja már korábban pellengérre állította Rumjana Zseleva bolgár külügyminisztert hiányosnak ítélt vagyonnyilatkozata és más problémák miatt, csütörtökön a kereszténydemokrata Európai Néppárt vette össztűz alá a szlovák Maros Sefcovicot egy romaellenes kijelentéséért. Joseph Daul, a néppárti frakcióvezető elfogadhatatlannak minősítette Sefcovicnak azt az öt évvel ezelőtt tett megjegyzését, miszerint a romák élősködnek a szlovák állam szociális intézményein.

Hatalmas politikai kár érte Rumjana Zselevát

Hatalmas politikai kár érte Rumjana Zselevát

Felmentheti az ellene felhozott vádak alól Rumjana Zseleva bolgár EU-biztosjelöltet egy dokumentum, amelyen Ljudmila Petrova igazságügyminiszter-helyettes aláírása szerepel. A New Europe című hetilapban közölt dokumentum tanúsága szerint a humanitárius segélyezési és válságkezelési tárca élére jelölt bolgár külügyminiszter nem vétett a bolgár törvények ellen, mert pénzügyi érdekeltségeit bejelentette a bolgár hatóságoknak és az Európai Parlamentnek is - közölte pénteken a BTA bolgár hírügynökség.

Kipróbálja magát a politikában egy ismert olasz fotós

Kipróbálja magát a politikában egy ismert olasz fotós

Politikai szerepre készül Oliviero Toscani ismert olasz fotós. A meghökkentő reklámfotóiról híres fényképész Marco Pannella Radikális Pártjának tagjaként akar részt venni a márciusra tervezett helyhatósági választásokon Toszkánában, ahol a közép-olaszországi régió elnöki posztjáért száll ringbe. "Toscani Toszkánáért" - hangzik a fotós választási szlogenje. Toscani sokkoló reklámkampányaival vált világszerte ismertté. Többek között a Benetton divatmárka számára készített munkáival szerzett magának hírnevet. Sok kritika érte, mivel a homoszexualitás, a rasszizmus és értelmi sérült emberek is szerepet kaptak képein. Nagy vihart kavart többek között egy újszülött csecsemőről, egy AIDS-betegről, vagy egy megölt jugoszláv katona véráztatta ruhájáról készített fotója.

Kubai jósok halált és politikai változást jósolnak

Kubai jósok halált és politikai változást jósolnak

A jövendőmondó papok szerint azonban a változásokon és a veszteségeken párbeszéddel felül lehet kerekedni, ennek lehetőségét pedig a hatalmon lévőknek kell megteremteniük. A papok, ismertebb nevükön a babalawók, államcsínyeket, a politikai rendszerben váratlanul bekövetkezett változásokat és többek között a 'magasabb kormánykörökben elkövetett árulást' jósoltak. A babalawók szerint utóbbira háború és katonai beavatkozás veszélyének idején kerül majd sor.

Szlovákiának fel kell készülnie a Fidesz győzelmére

Szlovákiának fel kell készülnie a Fidesz győzelmére

A nagymagyar sovinizmusra hajló párt a Fidesz, ezért fel kell készülni arra, hogy áprilisban megnyeri a választásokat Magyarországon - erről beszélt Robert Fico szlovák kormányfő a szlovák közszolgálati tévében. Szerinte a párt politikája komoly kihívást jelenthet Szlovákiának. Robert Fico szlovák miniszterelnök szerint Szlovákiának fel kell készülnie arra, hogy az áprilisi választást Magyarországon a Fidesz nyeri, amely szerinte "a nagymagyar sovinizmusra és nacionalizmusra orientált párt".

Tuti menü